Polska jest największym i najbardziej dynamicznie rozwijającym się producentem drobiu, zwłaszcza kurczaka typu brojler w Europie.

W ciągu ostatnich 15 lat produkcja mięsa drobiowego zwiększyła się o 255% z 619 tys ton do 2199 tys ton w 2014r.

Eksport polskiego drobiu rośnie bardzo dynamicznie. W ciągu ostatnich kilku lat Polska uplasowała się, po Francji i Holandii na 3. miejscu wśród krajów UE w eksporcie mięsa i podrobów drobiowych poza UE. W 2014r. eksport mięsa drobiowego poza UE wyniósł 709 tys. ton i stanowił 30% ogólnej produkcji polskiego drobiu, zaś wewnątrz UE stanowił on 20% ogólnej produkcji tego mięsa.

Jako firma Warsaw Meats jesteśmy w stanie zaoferować Państwu każdy rodzaj mięsa drobiowego, zarówno świeżego, jak i mrożonego. Nasza ćwiartka z kurczaka czy 3-częściowe skrzydła z kurczaka cieszą się ogromną popularnością w krajach afrykańskich, zaś filet z piersi kurczaka lub mięso z nogi kurczaka jest naszym głównym towarem eksportowym dla klientów z krajów UE. Nasi klienci z Hong Kongu, a także Afryki chwalą sobie bardzo łapki z kurczaka, jak i mid wing z kurczaka pakowane w 10 kg kartony.

Zapraszamy Państwa do współpracy!

kurczak-plansza