Ubojnia kurczaków

Niewiele osób wie, że Polska to aktualnie jeden z największych producentów drobiu – zwłaszcza kurczaka typu brojler – w Europie. Co więcej, polski rynek drobiu rozwija się niezwykle dynamicznie. W ciągu ostatnich kilkunastu lat produkcja mięsa drobiowego zwiększyła się z 619 tys. do 3270 tys. ton rocznie. To wzrost o kilkaset procent!

Producenci kurczaków stawiają na eksport

W parze ze wzrostem produkcji rośnie również eksport polskiego drobiu. W ostatnich latach udało nam się zająć trzecie miejsce wśród krajów należących do Unii Europejskiej i eksportujących mięso drobiowe poza jej granice. Już w 2014 roku eksport poza UE stanowił 30 procent polskiej produkcji, a wewnątrz wspólnoty 20 procent całościowej produkcji drobiu. Jasne jest, że producenci kurczaków bardzo wyraźnie stawiają na eksport, co powinno przełożyć się na jeszcze większy wzrost produkcji tego mięsa.

Ubojnia kurczaków

Bogaty wybór drobiu – filety z piersi kurczaka, przedramię z kurczaka i wiele więcej

Jako firma Warsaw Meats – renomowany producent drobiu – świetnie wpisujemy się w ten trend. Dostępne w naszej ofercie mięso drobiowe spełnia najwyższe standardy. Proponujemy jego każdy rodzaj, zarówno w wydaniu świeżym, jak i mrożonym – np. filety z piersi kurczaka, skórkę oraz przedramię z kurczaka, mięso z nogi i nie tylko. Eksportujemy mięso m.in. do krajów afrykańskich, gdzie popularnością cieszą się skrzydła z kurczaka, a także do Hongkongu i krajów UE. Jesteśmy pewni, że nasza oferta spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów – serdecznie zapraszamy do współpracy. W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji.

Kurczak plansza