Producent wołowiny

Producent wołowiny

Dbając o utrzymanie najwyższych standardów jakościowych i sanitarnych, dostarczamy świeże mięsa do firm przetwórczych, handlowych oraz dystrybucyjnych w całym kraju i za granicą. W naszej ofercie znaleźć można wieprzowinę, wołowinę, a także mięso z kurczaka, indyka, gęsi czy kaczki przechowywane i przewożone zgodnie z normami Unii Europejskiej.

Dostawca wołowiny - Wysokiej jakości

Współpracujemy z godnymi zaufania ubojniami gęsi, kaczek, indyków i kurczaków oraz wybranymi zakładami rozbioru mięsa. Nasi partnerzy posiadają wszelkie wymagane atesty, wdrożone systemy system HACCP oraz certyfikaty ISO, BRC i IFS, a także halal. Odbiorcom gwarantujemy najwyższą jakość produktów, wysoką dostępność asortymentów oraz ciągłość dostaw. Zapewniamy konkurencyjne warunki współpracy, atrakcyjne ceny oraz częste promocje i rabaty dla stałych Klientów. Dbamy również o terminową realizację dostaw zamówionych towarów.

Producent wołowiny – bezpieczna żywność dla naszych Klientów

Oferujemy produkty odpowiednio schłodzone pakowane zarówno tradycyjnie, jak i w innowacyjne opakowania próżniowe. W sprzedaży posiadamy produkty mrożone w bloku i kartonie, a także IQF (Individually Quick Frozen). Waga kartonu i jego rodzaj nie jest dla nas problemem. Dostosowujemy się do wszelkich wymagań naszych Klientów. Umożliwiamy również zakup produktów robionych na specjalne zamówienie – nie tylko pod względem opakowania, ale także technologicznego obrobienia produktu czy sposobu jego zamrożenia.

Skórki, przedramię, filety z piersi kurczaka – zaufaj dostawcy mięsa Warsaw Meats

Jeśli szukasz sprawdzonego, rzetelnego oraz transparentnego producenta i eksportera świeżego mięsa drobiowego, wieprzowiny lub wołowiny – zapraszamy do Warsaw Meats. Skontaktuj się z nami, aby poznać szczegółową ofertę oraz dokładne warunki współpracy.

Mięso wołowe - Producent

Produkcja netto wołowiny oraz cielęciny w Unii w 2015 r. ukształtuje się na poziomie 7 mln 657 tys. ton, tj. będzie o 1,4% większa niż w 2014 r. (w 2014 r. produkcja zwiększyła się o 2,5%). Wzrost ten będzie po części odzwierciedleniem zwiększonej liczby krów, która zostanie skierowana do uboju, aby ograniczyć w ten sposób przekroczenie kwot mlecznych (w ostatnim sezonie ich obowiązywania), a także wzrostu pogłowia bydła ogółem. W 2016 r. wytwórczość tego gatunku mięsa zwiększy się prawdopodobnie o dalsze 0,6% do 7 mln 718 tys. ton.* (źródło: http://ksow.pl/rynki-rolne/news/entry/6982-krotkookresowe-prognozy-komisji-europejskiej-dl.html).

Konkurencyjność cenowa krajowej wołowiny na rynku unijnym sprzyja wzrostowi eksportu żywca wołowego. W 2014 r. średnia cena skupu bydła rzeźnego w Polsce wyrażona w walucie unijnej stanowiła 80% przeciętnej ceny UE. W okresie styczeń–listopad 2014 r. z Polski wywieziono 333 tys. ton żywca, mięsa oraz przetworów wołowych i cielęcych(4), o 2% więcej niż w tym samym okresie 2013 r.

Polska wołowina jest niezmiernie atrakcyjna ze względu na walory smakowe mięsa. Pozyskiwana głównie od rolników indywidualnych, zajmujących się hodowlą tradycyjną, polegającą na wypasie bydła na łąkach, jest wysoce ceniona przez zachodnioeuropejskich konsumentów ze względu na unikalny smak i aromat.

Dostawca wołowiny